Το εργαστήριο


Οι γυναίκες του συνεταιρισμού κατανοώντας ότι πρέπει να συνδιαστούν οι γνώσεις πάνω στα παραδοσιακά προϊόντα με ό,τι πιο σύγχρονο στην υγιεινή και την άσφαλεια των τροφίμων, ώστε ο καταναλωτής να έχει στα χέρια του ένα προϊόν αγνό αλλά και ασφαλές, εγκατέστησαν στο εργαστήριο το σύστημα ΗΑCCP. Από την αρχή της λειτουργίας του, ο συνεταιρισμός απορρόφησε μεγάλες ποσότητες τοπικών προϊόντων, απέκτησε νέα μέλη και προώθησε τα προϊόντα του εκτός από την τοπική αγορά στο Βόλο, τη Λαμία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα και αλλού.

Παραγωγή χειροποίητου φύλλου για πίτες
Άπλωμα για ξήρανση του τραχανά
Γέμισμα με μαρμελάδα κουλουριών σαμπλέ
Γέμισμα της πίτας με χορταρικά και τυρί
Αφαίρεση κουκουτσιών από βύσσινα για παρακευή σιροπιού
Τεμαχισμός της πίτας στο ταψί πριν το ψήσιμο
Παρασκευή κουλουριών κανέλας
Παρασκευή κουλουριών 'κούκις'
Παρασκευή κουλουριών πορτοκαλίου



Αεροφωτογραφία λιμανιού Πτελεού

Η ευρύτερη περιοχή του Πτελεού

Στο γνωστό από τη μυκυναϊκή εποχή χωριό του Δήμου Πτελεού, το κατάφυτο από ελιές, με πλούσιες φυσικές ομορφιές και μαγευτικές παραλίες, δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία ο Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός 'ΦΤΕΛΙΑ'. Οι γυναίκες του συνεταιρισμού αξιοποιώντας τη μεγάλη ποικιλία των τοπικών προϊόντων παρασκευάζουν νοστιμότατες πίτες, γευστικότατα βουτήματα σε μεγάλη ποικιλία, ζυμαρικά (τραχανά, χυλοπίτες), γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες από τοπικά φρούτα, σαπούνι από ελαιόλαδο, αρωματικό λάδι και ξύδι, ενώ συλλέγουν και συσκευάζουν αρωματικά φυτά.

Μάθε περισσότερα